IDR
Buchen

Thuis   > Indonesië Duiken

Indonesië Duiken

Rocky coastline

Ontdek de onderwaterwonderen van 's werelds beste duikbestemming

Duik in de wereld van de spectaculaire onderwaterschatten van Indonesië, de thuisbasis van enkele van de meest diverse en betoverende zeedieren op de planeet. Met meer dan 17.000 eilanden en kristalhelder tropisch water biedt Indonesië een duikervaring als geen ander. In deze gids verkennen we de beste duiklocaties, de beste tijden om te bezoeken en reistips om van je Indonesische duikavontuur een droom te maken.

Top Diving Locations in Indonesia

Couple dives among corals and fishes

Komodo National Park

Als eerste op de lijst, ons eigen Komodo National Park, onmiskenbaar het beste dat er in Indonesië te vinden is om te duiken. Komodo National Park biedt een mix van levendige koraalriffen, pelagische soorten en fascinerende onderwatertopografie en is een must-visit duiklocatie.
De beste duikplekken zijn Batu Bolong, Castle Rock en Manta Point, maar Komodo biedt nog veel meer geweldige duikplekken. De beste tijd om te duiken is tussen april en november tijdens het droge seizoen, wanneer het weer het meest geschikt is om te duiken. Duiken in het natte seizoen in Komodo is niet ideaal omdat het zicht slecht is, maar dat is ook het moment waarop de Manta ray migratie plaatsvindt.
Om Komodo te bereiken, kun je vanaf Bali of Jakarta naar de stad Labuan Bajo vliegen. Labuan Bajo is een klein stadje, dus je reist er snel naartoe.
Voor Komodo-duiken zijn er twee opties: aan land met de duikcentra en duikresorts of met de liveaboards. Hoe dan ook, het is gewoon prachtig en wat je ook kiest, het zal perfect werken. Het hangt allemaal af van wat je leuk vindt.

Diver watching schoal of bluestrip

Raja Ampat

Raja Ampat staat bekend als het "kroonjuweel" van duikbestemmingen in Indonesië en is een marien paradijs met meer dan 1.500 vissoorten en 500 soorten koraal. Je kunt gewoon niet fout gaan met duiken in Raja Ampat. Enkele van de beste duikplekken in Raja Ampat zijn Cape Kri, Blue Magic en Manta Sandy, maar net als Komodo biedt Raja Ampat tientallen andere duikplekken. Raja Ampat is verdeeld in drie verschillende gebieden, Centraal, Noord en Zuid. Het kiezen van je reisschema is de sleutel voor Raja Ampat. De beste tijd om Raja Ampat te bezoeken is tussen oktober en april, in tegenstelling tot duiken in Komodo. Dan zijn de zeeën rustig en is het zicht het beste. Om daar te komen, moeten duikers via Jakarta, Bali of Makassar naar Sorong vliegen en vervolgens een liveaboard nemen naar Raja Ampat. Liveaboard duiken is het beste voor Raja Ampat, maar er zijn ook een paar duikresorts die voornamelijk in het centrale gebied liggen.

View of fira town

Bali

Met zijn iconische scheepswrakken, bloeiende koraalriffen en gevarieerde zeeleven is Bali geschikt voor duikers van alle ervaringsniveaus. De beste duikplekken zijn het USAT Liberty Wrak, Crystal Bay en Manta Point Nusa Penida, maar er zijn ook andere duikplekken.
Duiken is het hele jaar door uitstekend, maar de beste omstandigheden doen zich voor van april tot november, net als Komodo National Park.
Directe vluchten naar Bali zijn beschikbaar vanaf veel internationale luchthavens, waardoor het de handigste Indonesische duikbestemming is.
Nusa Penida is veruit het hoogtepunt van het duiken op Bali, want daar kunnen duikers genieten van de beste koraalriffen en natuurlijk de majestueuze Manta Rays. Indonesië duiken biedt aanzienlijk meer bestemmingen: Maumere, Banda Zee, Bunaken, en we zijn ervan overtuigd dat er nog veel meer nog niet ontdekt zijn.

Top duiklocaties in Indonesië

Visumplicht

Zorg ervoor dat je een geldig paspoort hebt met een geldigheidsduur van ten minste zes maanden en een toeristenvisum, dat bij aankomst beschikbaar is voor de meeste nationaliteiten. Als je van plan bent om langer te blijven voor duiken in Indonesië, kun je betalen voor Visa On Arrival en heb je de mogelijkheid om maximaal 60 dagen in Indonesië te verblijven.

Luchtvaartmaatschappijen en vluchten

Populaire luchtvaartmaatschappijen die Indonesië bedienen, zijn Garuda Indonesia, Lion Air, AirAsia, maar er zijn ook andere binnenlandse luchtvaartmaatschappijen. Hoe dan ook, je moet voorzichtig zijn met de vluchten na de boeking, omdat Indonesische luchtvaartmaatschappijen berucht zijn met last-minute wijzigingen en annuleringen.

Duikverzekering

Overweeg om een duikverzekering aan te schaffen en zorg ervoor dat je up-to-date bent met je duikcertificeringen. Bali is een zeer goed bevoorradingsplaats, maar Komodo en Raja Ampat bijvoorbeeld zijn nog grotendeels onontwikkeld met beperkte faciliteiten.

Duikcertificering en -ervaring

Behalve als je van plan bent om op Bali te duiken, waar de wateromstandigheden voor bijna alle niveaus vriendelijk zijn, moet je jezelf upgraden naar het Advanced Open Water-certificaat en je duikervaring meenemen naar ten minste 40-50 duiken. Als je de certificering en de ervaring mist, kun je niet genieten van de beste duikplekken. Komodo is vooral berucht om zeer sterke stromingen en het sterk handhaven van de regel van geavanceerde certificering.

View of fira town

Kies uw duikoperator of liveaboard

Indonesië duiken zit vol met honderden duikcentra, duikresorts en Liveaboards. Neem de tijd om je onderzoek te doen en zorg ervoor dat je een zeer professionele duikoperator kiest.
Lees recensies, praat met de mensen en stel vragen totdat je er zeker van bent dat je de juiste keuze maakt voor je duikervaring in Indonesië.
Als u van plan bent om Bali te bezoeken, raden we ons zusterbedrijf Neptune Scuba Diving ten zeerste aan, de beoordelingen zullen indruk op u maken.
In Komodo staat ons luxe schip Komodo Sea Dragon klaar om u te verwelkomen als u van plan bent om met een liveaboard te duiken.

Kontakt

Verbinden Sie sich mit Paradise - Ihre Traumflucht erwartet Sie im Komodo Resort. Super schnelle Kommunikation von unseren Reservierungsmitarbeitern und dem Front Office. Kontaktieren Sie uns noch heute!
An unhandled error has occurred. Reload 🗙